Czym jest Spirulina?
Spirulina to szmaragdowozielone algi, posiadające niezwykłe wartości odżywcze.
Jest to jedno z niewielu źródeł witamin B12, składające się w 70% z aminokwasów i zawierające barwniki roślinne: naturalny beta-karoten oraz ksantofil.
Spirulina uprawiana jest w hodowli alg morskich Earthrise Farms w Kalifornii w USA. Posiada miękką ścianę komórkową, składającą się z cukrów złożonych i białek. Od innych alg różni ją to, że jest łatwo przyswajalna przez organizm.
Jako naturalny posiłek odżywia, dodaje energii i oczyszcza twoje ciało, posiada związki niezbędne naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania.
To bezpieczne pożywienie będące idealnym suplementem diety dla ludzi w różnym wieku i o różnych stylach życia.
Jest jednym z najbardziej naturalnie zagęszczonych źródeł substancji odżywczych. Zawiera aminokwasy, chlorofil i karoten.
Posiada związki niezbędne naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Związki te nie są przez nasz organizm produkowane, dlatego musimy przyjmować je jako suplementy diety.
Spirulina zawiera 12 witamin, 11 minerałów, 8 podstawowych kwasów tłuszczowych oraz 8 niezbędnych aminokwasów.
Jest bogatym źródłem enzymów oraz innych ważnych związków odżywczych. Posiada ponad 70% kompletnych i dobrze przyswajalnych protein. Zawiera więcej beta karotenu, niż jakiekolwiek inne jedzenie.
Jest bogata w witaminę B, minerały, chlorofil oraz posiada inne ważne składniki odżywcze, jak sulfolipidy, czy SOD. Posiada również witaminy z grupy A, beta-karoten, tiaminę, ryboflawinę B2, niacynę B3, B6, B12, witaminę E, inozytol, biotynę i kwas foliowy. Zawiera również wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sod, mangan, cynk, selen, miedź oraz chrom.
Spirulina firmy K-Link jest środkiem naturalnie oczyszczającym organizm. Oczyszcza wewnętrzne narządy z toksyn oraz pomaga usunąć toksyny z całego ciała. Łagodzi problemy układu pokarmowego oczyszczając go oraz wygładza mięśniówkę narządów wewnętrznych. Jest jednym z niewielu suplementów diety, który nie powoduje grzybicy układu pokarmowego.
Pobudza układ odpornościowy, zapewnia zbilansowany posiłek zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Wspomaga rozwiązanie problemów trawiennych i jest zalecaną codzienną porcją „zielonego”, dla tych, którzy nie przepadają za warzywami.
Warzywa zawierające najwięcej Beta-Karotenu | ||
Produkt | Porcja | IU Beta-Karotenu |
Spirulina | 1 łyżka (10 g) | 23 000 |
Papaja | 100 gr | 8 867 |
Słodkie ziemniaki | 100 gr, gotowane | 8 500 |
Marchew | 100 gr, gotowana | 7 250 |
Botwinka | 100 gr, gotowana | 6 042 |
Buraki | 100 gr, gotowane | 6 042 |
Szpinak | 100 gr, gotowany | 6 000 |
Kantalupa | 50 gr | 5 667 |
Pojemność: 7 saszetek po 15 ml każda