Czym jest Spirulina?

Spirulina to szmaragdowozielone algi, posiadające niezwykłe wartości odżywcze.


Jest to jedno z niewielu źródeł witamin B12, składające się w 70% z aminokwasów i zawierające barwniki roślinne: naturalny beta-karoten oraz ksantofil.

Spirulina uprawiana jest w hodowli alg morskich Earthrise Farms w Kalifornii w USA. Posiada miękką ścianę komórkową, składającą się z cukrów złożonych i białek. Od innych alg różni ją to, że jest łatwo przyswajalna przez organizm.

Jako naturalny posiłek odżywia, dodaje energii i oczyszcza twoje ciało, posiada związki niezbędne naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania.

To bezpieczne pożywienie będące idealnym suplementem diety dla ludzi w różnym wieku i o różnych stylach życia.

Jest jednym z najbardziej naturalnie zagęszczonych źródeł substancji odżywczych. Zawiera aminokwasy, chlorofil i karoten.

Posiada związki niezbędne naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Związki te nie są przez nasz organizm produkowane, dlatego musimy przyjmować je jako suplementy diety.

Spirulina zawiera 12 witamin, 11 minerałów, 8 podstawowych kwasów tłuszczowych oraz 8 niezbęd
nych aminokwasów.

Jest bogatym źródłem enzymów oraz innych ważnych związków odżywczych. Posiada ponad 70% komple
tnych i dobrze przyswajalnych protein. Zawiera więcej beta karotenu, niż jakiekolwiek inne jedzenie.

Jest bogata w witaminę B, minerały, chlorofil oraz posiada inne ważne składniki odżywcze, jak sulfolipidy, czy SOD. Posiada również witaminy z grupy A, beta-karoten, tiaminę, ryboflawinę B2, niacynę B3, B6, B12, witaminę E, inozytol, biotynę i kwas foliowy. Zawiera również wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sod, mangan, cynk, selen, miedź oraz chrom.


Spirulina firmy K-Link jest środkiem naturalnie oczyszczającym organizm. Oczyszcza wewnętrzne narządy z toksyn oraz pomaga usunąć toksyny z całego ciała. Łagodzi problemy układu pokarmowego oczyszczając go oraz wygładza mięśniówkę narządów wewnętrznych. Jest jednym z niewielu suplementów diety, który nie powoduje grzybicy układu pokarmowego.
Pobudza układ odpornościowy, zapewnia zbilansowany posiłek zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Wspomaga rozwiązanie problemów trawiennych i jest zalecaną codzienną porcją „zielonego”, dla tych, którzy nie przepadają za warzywami.

Warzywa zawierające najwięcej Beta-Karotenu
Produkt Porcja IU Beta-Karotenu
Spirulina 1 łyżka (10 g) 23 000
Papaja 100 gr 8 867
Słodkie ziemniaki 100 gr, gotowane 8 500
Marchew 100 gr, gotowana 7 250
Botwinka 100 gr, gotowana 6 042
Buraki 100 gr, gotowane 6 042
Szpinak 100 gr, gotowany 6 000
Kantalupa 50 gr 5 667

 

 


Pojemność: 7 saszetek po 15 ml każda

 

Spirulinę możesz zamówić klikając tutaj.